algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

SU impulsa la creació d'entitat local menor per a la Colònia de Sant Jordi

Els independents necessiten el 50'1 per cent de firmes dels residents per aconseguir-ho

El partit independent de la Colònia de Sant Jordi, Sur Unificat (SU), impulsa la creació de la figura d'entitat local menor per a la zona costanera de ses Salines, arran de «les crítiques de la població coloniera per la gestió de l'equip de govern (PP-UM), i la falta de consideració respecte dels problemes constants» de la Colònia.

El portaveu de SU, Joan Bauçà, ha començat una ronda de contactes amb les altres tres formacions polítiques amb l'objectiu de dur la proposta al ple.

En aquest sentit, Bauçà explicà que a part d'aquesta opció, per a la qual necessitaria el suport de la majoria de regidors, hi ha un altre camí: aconseguir les firmes del 50'1 per cent dels empadronats a la Colònia amb dret de vot. «Nosaltres esperam tenir el suport dels partits polítics, però per si de cas també recollirem firmes, ja que si en tenim a bastament la proposta passarà directament al Consell de Mallorca, que és qui hi té la darrera paraula», explicà Bauçà.

La figura d'entitat local menor permetrà a la Colònia gaudir d'independència administrativa de ses Salines. Així podrà tenir una representació municipal elegida democràticament, gestionar de manera directa un pressupost propi; tramitar serveis com ara Policia Municipal, neteja pública, recollida de fems o recaptació d'imposts, entre altres aspectes.

Una altre avantatge és que el batle colonier, que ja no serà cap delegat ni batle pedani, podrà demanar ajudes al Govern o al Consell de manera directa sense haver de passar pel Consistori de ses Salines. A banda d'aquestes ajudes d'administracions supramunicipals, en el reglament de l'entitat local menor hi consta que el nucli, en aquest cas la Colònia, «haurà de rebre els fons necessaris perquè els serveis mínims funcionin amb eficàcia».

Segons Bauçà i els dirigents de SU, la creació de l'entitat local menor és «vital» per a la colònia, motiu pel qual reclamen el «compromís sociopolític de tots els coloniers i residents». Bauçà considera que, un pic aconseguida aquesta figura administrativa, «és molt mala de llevar: és permanent i indissoluble».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris