algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Uns 60 veïns reivindiquen que tres camins des Fangar «són públics»

La propietat alemanya denuncia el fet de botar la barrera sense permís

T. OBRADOR.Manacor.
Uns 60 veïns i excursionistes de Manacor i de diferents municipis de Mallorca reivindicaren ahir la titularitat pública de tres camins que passen per l'interior de la finca des Fangar, una de les cinc més grans de l'Illa adquirida fa devers dos anys i mig per una societat amb capital alemany.

Des d'aquella data, es prohibeix el pas per la sendera que arriba directament a les cases des Fangar. A una barrera s'hi reflecteix un número de telèfon mòbil per sol·licitar permís d'entrada. Precisament aquesta barrera va ser obviada ahir pels excursionistes, que hi botaren per damunt i reclamaren el seu dret de caminar o anar amb bicicleta per l'interior de la finca, molt pròxima al nucli de Son Macià.

Aquest fet de no demanar permís va ser denunciat per la propietat que, segons assegurà, també està estudiant dur als jutjats una presumpta agressió d'un excursionista a un inquilí i administrador de la possessió quan feia fotos. Segons es va poder saber, tots dos discutiren i hi hagué un parell d'estirades.

Membres de la Policia Local i Nacional hi acudiren per controlar la situació. Els agents també parlaren amb els guardes privats, si bé al final tot acabà devers les 13.00 h amb aparent normalitat.

Diversos excursionistes denunciaren que el camí del puig d'Alenar s'ha llaurat, i que ara és intransitable. Quant al caràcter públic dels tres camins, assenyalaren que l'evidencia el catàleg de camins de 1998. De fet, més de 70 vies de comunicació rurals del terme del Llevant viuen una situació semblant. Fins i tot, detallaren que l'Ajuntament ha editat rutes cicloturístiques amb els camins des Fangar, i que el propietari alemany, el nom del qual encara no ha transcendit, en comprà la pràctica totalitat.

Ahir mateix, el delegat de Son Macià, Antoni Sureda intentà fer de mediador i assegurà que hi ha contactes amb els propietaris per resoldre el tema dels accessos. En tot cas, el grup va mantenir el seu recorregut previst.

Les cases des Fangar tenen el seu origen al s XIV. No hi falten elements típics, com ara una capella erigida el 1843. És patrimoni històric i social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris