cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El pla territorial proposa tres «vies parc» que enllacin Mallorca respectant el medi

Una carretera de dos carrils amb elements paisatgístics connectarà l'aeroport amb sa Pobla

El pla territorial de Mallorca, que serà aprovat de manera inicial l'1 de desembre, proposa la creació de tres vies parc o carreteres respectuoses amb el medi ambient que, a través de nous traçats o aprofitant els existents, connectarien quasi bé tota l'illa de Mallorca «de manera amable». La primera d'aquestes vies enllaçaria Palma amb sa Pobla de manera directa i establiria un circuit passant per Campos, Manacor i Artà; una altra connectaria el Pla de nord a sud i una tercera l'aeroport amb sa Pobla.

Aquestes vies no tindran característiques rígides de traçat o de disseny i s'hauran d'adaptar al medi i treure'n profit. Tindran dos carrils (un per sentit) però comptaran amb elements paisatgístics que milloraran la seva qualitat ambiental. L'objectiu és millorar la qualitat de les vies que transcorren per un entorn natural de gran bellesa al mateix temps que es revaloritza el territori en fer-lo més accessible als usuaris de les vies.

El traçat més innovador seria el de la via parc entre l'aeroport, Santa Eugènia, Sencelles, Costitx, Llubí i sa Pobla. El pla territorial el proposa com a alternativa a l'eix Palma-Inca-Alcúdia, suposa un accés a l'illa «diferent», més lent però també més idoni per conèixer Mallorca que l'autopista. Segons el pla, aquest tram serviria d'accés a gran part dels visitants de l'illa que arriben per l'aeroport i que es dirigeixen a alguna localitat del nord-est. D'aquesta manera, s'aconseguiria un passadís d'entrada a l'illa que mostràs la importància i el valor del medi natural a Mallorca.

L'anomenat «arc de suport de la costa» enllaçaria Palma, Llucmajor, Campos, Felanitx, Manacor, Sant Llorenç, Artà, Santa Margalida, Muro i sa Pobla. Des d'aquesta sortirien altres vies parc que accedirien a la costa per diversos llocs. Segons el pla territorial, amb aquest eix s'obtendria una xarxa continua, tot i que formada per carreteres de diferent tipologia, que estaria integrada en el medi natural i donaria accés al litoral complementant i equilibrant la xarxa bàsica existent.

La via parc Nord-Sud, que estructura la part central de l'illa i especialment el Pla, connectaria Campos, Porreres, Montuïri, Sant Joan, Sineu, Maria i Santa Margalida. «Aquesta via seria un element important de revitalització del Pla sense que aquesta part de l'illa perdi el seu essencial caràcter rural-natural», assegura el darrer redactat del pla territorial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris