algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Més del 60% dels ciutadans de Palma consumeix aigua que passa per aljubs i cisternes

Emaya recomana que es revisin les canonades per evitar-ne el mal gust

Segons els estudis realitzats per l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), al voltant del 60 per cent dels ciutadans de Palma consumeixen l'aigua després de passar per aljubs i cisternes. La resta d'habitatges accedeixen directament a la xarxa d'Emaya a través de les canonades instal·lades als edificis.

En aquest sentit, l'empresa municipal recomana als propietaris dels immobles que revisin l'estat d'aquestes canalitzacions per evitar que l'aigua arribi a les aixetes amb mal gust i olors desagradables. «Emaya subministra a tots els habitatges de Palma aigua d'excel·lent nivell. El problema és que, en el cas de gairebé 80.000 edificis, aquesta aigua passa per diferents dipòsits i perd qualitat. El mateix ocorre quan les canals dels diferents pisos es troben en mal estat», manifestaren fonts oficials de l'empresa.

En l'actualitat Emaya, a part dels recursos procedents dels embassaments, produeix 40.000 metres cúbics diaris d'aigua apta per al consum a través de la planta potabilitzadora de Son Tugores i 60.000 metres cúbics més cada tres dies procedents de la dessaladora municipal.

L'objectiu de l'Ajuntament de Palma per als propers anys és incrementar de manera progressiva la instal·lació de comptadors, individuals i generals. En aquests moments, el cost mitjà d'una instal·lació completa d'aquests elements és de 945 euros.

En aquest sentit, cal recordar que recentment el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, va recomanar la instal·lació de comptadors a tots els habitatges de Palma. De moment el que s'ha aconseguit, a partir de la normativa estatal, és facilitar el fet que els constructors instal·lin escomeses per a comptadors individuals als pisos que s'edifiquen de nova planta. En cas contrari, l'administració corresponent retarda la concessió de les llicències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris