algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Unes 120 famílies més s'acolliran al programa Ca vostra l'any 2004

Les llars beneficiades per tenir cura d'un major arribaran a mig miler


La Conselleria de Presidència del Govern, encapçalada per Rosa Puig, ha decidit augmentar el nombre de famílies que es beneficiaran l'any vinent del programa «A ca vostra». Així ho va avançar a Diari de Balears la consellera. Aquest programa preveu ajudes a les llars que tenen esment de la seva gent gran. Fins el 31 d'octubre passat el programa havia beneficiat 371 famílies, de les quals 299 eren de Mallorca; 35, de Menorca; i la resta, 37, d'Eivissa i Formentera.

Des de la Conselleria de Presidència ja havien anunciat que amb vista al 2004 s'augmentaria un 30% el pressupost d'aquesta iniciativa. Per aquest motiu, s'havien considerat tres opcions: incrementar un 30% el nombre de famílies que se'n poguessin beneficiar; augmentar la quantitat dels ajuts en la mateixa proporció; o una fórmula mixta, incrementat per exemple un 15% el nombre de famílies destinatàries i l'import de les subvencions. Finalment, la Conselleria trià la primera possibilitat ja que, segons Puig, «així arribarem a més gent: és una fórmula més positiva».

Així i tot, les ajudes es mantenen entre els 300 euros i els 420 euros mensuals, segons que la unitat familiar, incloent-hi la persona major beneficiària, tengui o no uns ingressos familiars per càpita d'entre 360 i 480 euros. Per exemple, si una família de tres persones, comptant-hi la persona gran que necessita assistència, arriba a uns ingressos de 1.440 euros mensuals, tindrà dret a una ajuda de 300 euros per mes. En el cas que els ingressos siguin de 1.080 euros mensuals, l'ajuda corresponent serà de 420 euros. L'objectiu del programa és afavorir que les persones d'edat que hagin de menester assistència quedin a la llar familiar, en lloc d'haver d'anar a residències per a gent gran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris