algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Tots els partits polítics duen anys parlant de rehabilitar la degradada zona de Corea

UM és l'únic que n'ha fet una proposta concreta


Tots els partits, en un moment o l'altre, han parlat de la necessitat de recuperar els blocs d'edificis de Corea. Ubicats a la barriada del Camp Redó, entre els carrers de Cotlliure i General Riera, els problemes d'aquest nucli no han passat per alt als polítics, però cap d'ells no ha posat fil a l'agulla.

Sense anar més enfora, l'exconseller d'Obres Públiques Francesc Quetgels reconeixia l'altre dia que el Pacte de Progrés tenia intenció de rehabilitar aquesta zona de Palma. Però també deia que havien decidit posposar-ho per a aquesta legislatura.

Ara és el PP de Cort qui considera dur a terme la recuperació. De tota manera, s'ha de dir que durant la passada campanya electoral, l'únic partit que de bon de veres intentà trobar una solució per a Corea va ser Unió Mallorquina (UM).

La formació liderada per Maria Antònia Munar va ser l'única que recollí en el seu programa electoral una proposta concreta per recuperar la zona popularment coneguda com a Corea. El secretari d'UM a Palma, Francesc Buils, que va viure a Corea durant 15 anys, és qui millor pot explicar en què consistia aquest projecte.

Ell ha conegut de prop la problemàtica de la barriada i va viure amb il·lusió la possibilitat de rehabilitar-la. Tot i que els resultats electorals feren que el pla quedàs dins un calaix, des d'UM afirmen que el regidor d'Habitatge de Cort, José Manuel Sierra, els està «copiant» ara el seu programa. Si més no, des d'UM se n'alegren perquè gràcies a aquest suposat plagi veuran executat el seu «nou concepte d'urbanisme per una Palma diferent».

Quant a la recuperació de Corea, Buils comenta que la ubicació actual dels diferents edificis permet l'existència d'un entramat de passatges interns, aïllats de les vies públiques, que provoquen una situació de tancament dels veïns respecte de la resta de la ciutat. D'aquí que la idea d'UM per millorar aquest espai consistís a «permeabilitzar el barri, eliminant-ne els passatges particulars».

És més des d'UM volien, fins i tot, fer blocs d'edificis enlariats perquè des dels pisos es pogués tenir una vista aèrea tant del mercat del Camp Redó com de General Riera. Això també hauria permès als residents transitar per davall, recuperant d'aquesta manera un nou espai públic.

La idea del partit de Buils era, així mateix, potenciar la vida del barri permentent la ubicació de comerços a les plantes baixes dels edificis que es construïssin a peu de carrer.

Aquesta actuació implicava de manera inexcusable l'enderrocament dels blocs actuals d'edificis. Quant als veïns, Maties Barón, regidor de la formació nacionalista a Palma durant la legislatura passada, explica que feien comptes reubicar-los en diferents llocs. «A partir de convenis urbanístics, aconseguiríem pisos on poder anar resituant aquesta gent. No es tracta tan sols d'una actuació purament urbanística, sinó també social», comenta Barón.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris