algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Costa Nord: el complex de la discòrdia

Govern i oposició, enfrontats per la polèmica compra del centre cultural de Douglas

El centre cultural Costa Nord s'ha convertit en objecte d'un encès enfrontament entre el Govern conservador i l'oposició socialista. El que ja es coneix com el «complex de la discòrdia» és, avui per avui, el camp de batalla escollit per l'exconseller de Turisme, Celestí Alomar, per rebatre les noves polítiques turístiques del seu successor en el càrrec, Joan Flaquer. Tot i això, la realitat és que Costa Nord és plena de llums i d'ombres, les mateixes que acompanyaren la vida de l'Arxiduc Lluís Salvador d'Àustria a la Valldemossa de finals del segle XIX i a la qual el complex ret homenatge.

En aquest sentit, una de les ombres més importants que s'estenen sobre el centre cultural creat per Michael Douglas a Valldemossa i l'acord de compravenda a què han arribat el Govern balear i l'actor nord-americà se centra sobre el seu preu, 4'4 milions d'euros. Celestí Alomar assegurà que el govern del Pacte de Progrés havia rebut ofertes «molt més econòmiques i avantatjoses», però que les va rebutjar per les pèrdues milionàries que tenia el centre cultural, «1.800 euros diaris».

Per la seva banda, Joan Flaquer acusà Alomar de «mentider compulsiu» i ressaltà la importància de l'acord que inclou la participació de Douglas en campanyes de promoció de Balears a fires turístiques. Una entesa que «no té preu», atesa la nòmina de l'actor i el valor dels continguts que inclou Costa Nord, pel·lícules documentals i arxius històrics de gran valor, i pels quals el Govern haurà d'abonar 1'1 milions d'euros anuals a Douglas fins el 2007.

La presentació de la campanya promocional amb Douglas a la fira de turisme de Londres, la World Travel Market, va ser criticada per l'exconseller de Turisme, qui digué que es tractà d'un «revival de la España Cañí, amb el qual Jaume Matas intentà fer punts davant els seus companys de Madrid amb doblers públics». Mentrestant, Matas destacà «la projecció internacional» d'un esdeveniment que cap diari londinenc ha arribat a reproduir. Què passarà, emperò, si finalment Douglas canvia Mallorca per les Bermudes?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris