muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Porc Mallorquí demana ajudes a Agricultura per potenciar la marca

Preocupació per les baixes de granges de porcs

M.FUSTER.Ariany.
Potenciar la marca del Porc Mallorquí Selecte (PMS) fou el reclam unànime de la reunió que va tenir lloc el dijous a vespre a un restaurant d'Ariany, on també hi assistiren ramaders d'altres sectors com el boví i l'oví. Antoni Coll, animador de la marca PMS, va fer una exposició de les actuacions realitzades durant el 2002 i va presentar un pla de futur que s'ha de firmar amb la Conselleria d'Agricultura.

Per potenciar el sector l'Associació calcula que són necessaris 1.040.000 euros que es demanen la Conselleria d'Agricultura per a l'exercici 2003-2007. Coll va manifestar que «són necessaris tres milions d'euros per condicionar les granges» i va recalcar que «el nostre sector mai no ha estat afavorit, mai no ha rebut subvencions i consideram que la Conselleria ha de fer un esforç».

Coll va manifestar la seva preocupació davant el nombre de granges de porc que «desapareixen» i va anunciar la possibilitat de crear una associació de criadors de porcelles.

D'altra banda, el president de l'Associació, Joan Rovira va expressar que «a algú li fa molta nosa el sector primari, però el sector terciari és el que més se'n beneficia. No són els hotelers qui conserven el medi ambient, som els agricultors i ramaders».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris