algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Medi Ambient obre un expedient al Centre de Cabrera de Matas

La constructora aboca aigua amb fangs i llots a la platja del Port

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear ha obert un expedient sancionador a l'empresa Tracsa que construeix el Centre d'Interpretació de Cabrera, projecte impulsat per Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient, per realitzar abocaments «incorrectes» a la mar, concretament a la platja del port de la Colònia de Sant Jordi, explicaren fonts autoritzades del Govern.

Les profundes excavacions realitzades per construir el projecte que inclou aquaris subterranis provocaren la inundació del fons d'aigua marina dificultant la col·locació dels bastiments de formigó. Per solucionar el problema, l'empresa aconseguí un permís de Medi Ambient per drenar i abocar l'aigua a la mar mitjançant canalitzacions. Però les aigües abocades contenen iots i fangs per la qual cosa la Conselleria que dirigeix Jaume Font ha obert el citat expedient.

Aquests abocaments han provocat ja les queixes d'alguns veïns i partits polítics com ara Sur Unificat (SU) ja que des de la vorera de mar es veu una extensa taca marró que travessa tota la platja i s'introdueix al port.

El portaveu de SU, Joan Bauçà, comentà que «l'estiu que ve aquí no hi podrà nedar ningú perquè en lloc d'arena hi haurà fang». El portaveu del PSOE, Antoni Perelló, manifestà que «s'ha de controlar que aquests abocaments no afectin el fons marí». Per la seva banda, el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, digué que malgrat no conèixer aquest cas concret «en principi qualsevol abocament a la mar port afectar l'estabilitat de les platges o algues, entre altres coses». «Seria preocupant i perillós que el mateix Ministeri de Medi Ambient fes abocaments perniciosos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris