algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El PSM i el GOB demanen que no es construeixi un hotel dins cala Tuent

El PSM i el grup balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) demanen al Consell de Mallorca que no permeti la construcció d'un hotel a cala Tuent. Així els nacionalistes reclamen que «la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell reaccioni davant la sentència que exigeix el pronunciament explícit amb una clara protecció de la zona».

Tant el PSM com el grup ecologista al·leguen l'interès paisatgístic i ecològic de cala Tuent, un lloc que qualifiquen d'emblemàtic per a tots els mallorquins. Encara que els tribunals obliguen el Consell a pronunciar-se sobre l'autorització per construir aquest hotel, el PSM considera que la comissió té mitjans per no permetre la seva edificació.

En aquest sentit, els nacionalistes exposen que actualment cala Tuent està inclosa a la moratòria del Consell i, per tant, està provisionalment suspesa l'execució d'obres d'urbanització fins a l'aprovació del Pla territorial. Així, el PSM pretén que el Pla territorial desclassifiqui terrenys, sobretot a la zona hotelera, i que protegeixi cala Tuent tant com sigui possible.

El PSM apunta «la necessitat de modificar les Normes Subsidiàries de l'Ajuntament d'Escorca pel que fa a Tuent ja que aquesta zona no compleix les condicions per ser considerada sòl urbà i, per tant, s'ha de preveure urbà, servitud de protecció de costa de 100 metres».

El GOB recorda que cala Tuent està emmarcat dins la zona delimitada des de 1972 com Paratge pintoresc, ara reconvertit en Bé d'Interès Cultural i des de 1985 gaudeix de la protecció de la Llei de Patrimoni Històric. Pels ecologistes, aquesta qualificació exigeix a les distintes administracions la conservació d'aquests espais impedint aquelles agressions que facin malbé la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris