algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

El servei d'ajuda a domicili atén més de 700 ciutadans de Palma

El nombre d'usuaris ha augmentat un 6'6 per cent el darrer any

El Servei d'Ajuda a Domicili (S.A.D), oferit per l'Ajuntament de Palma a través d'una empresa privada, atén en aquests moments un total de 707 usuaris. Aquesta xifra suposa un increment del 6'6 per cent respecte de l'any 2002.

Les tasques realitzades per part de les 98 treballadores familiars integrades al S.A.D van des de la neteja i les cures externes a feines domèstiques, passant per l'alimentació de la persona atesa i, en alguns casos, l'acompanyament en les visites al metge.

Segons les dades aportades pel departament de Serveis Socials de l'Ajuntament, dirigits per la regidora Margalida Ferrando, els pressupost del programa ha anat augmentat any rere any a causa de la revisió del conveni laboral de les treballadores, per una part, i per l'esmentat increment del nombre d'usuaris.

En aquest sentit, l'any 2002 el cost del servei va ser d'1.650.494 euros, i passà a gairebé 2'5 milions d'euros a l'any següent, el que significa una pujada del 50 per cent. Per a l'exercici 2004, Cort ha previst un increment percentual del 6'6, ja que el pressupost serà de 2.611.692 euros.

D'altra banda, i a part de l'equip de treballadores familiars de l'empresa adjudicatària (Servirecord), el mateix ajuntament disposa d'un grup de 12 tècniques, situades als diferents centres de serveis socials municipals, que també es desplacen als domicilis de persones amb dificultats per oferir-los assistència. La intenció de la regidora de Seveis Socials, Margalida Ferrando, és millorar de cada any l'atenció que s'ofereix a través del SAD.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris