algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El Govern declara l'epidèmia de «la llengua blava» i aprova noves iniciatives per poder eradicar-la

L'Executiu està disposat a fer una operació de crèdit per afrontar les despeses ocasionades pels brots


El Consell del Govern de les Illes Balears va declarar ahir oficialment «la presència a l'Illa de Menorca de l'epizoòtia anomenada llengua blava». Així ho va anunciar ahir el portaveu oficial del Govern, Joan Flaquer, que va donar per bona la denominació d'«epidèmia» per referir-se a la situació que es viu a Menorca.

Segons explicà Flaquer, l'acord del Consell de Govern inclou també «l'adopció de diferents mesures», com ara la de sacrificar de manera obligatòria els animals clínicament afectats per la malaltia i els que es considerin sospitosos de patir-la; establir les zones de protecció i les de vigilància; fixar mesures preventives a les explotacions on es confirmi l'existència de la malaltia; ordenar mesures de neteja, desinfecció i desinsectació de les explotacions; establir mesures de control per contribuir a l'eradicació i instar a l'ús d'enquestes epidemiològiques.

A més, segons va afirmar el portaveu oficial del Govern, la Conselleria d'Agricultura i Pesca també fixarà els barems d'indemnització quant a sacrifici d'animals, transport i neteja i desinfecció de les instal·lacions afectades. A més, l'acord autoritza les conselleries d'Interior, Hisenda, Pressupost i Innovació, Treball i Formació, Agricultura i Pesca, i Salut i Consum a executar els estudis i les actuacions necessàries per aplicar mesures excepcionals d'ajuda del mercat agrari i ramader.

Flaquer explicà que, en principi, aquestes mesures es finançaran amb els fons disponibles al Govern però que, si és necessari, «es contractarà un crèdit» per afrontar-ne les despeses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris