algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Entra en funcionament el dipòsit de seguretat de cendres de Son Reus

P.R.Palma.
El dipòsit de seguretat de la planta incineradora d'escombraries de Son Reus ja conté les primeres cendres des que el passat dia 5 entrà en servei, amb una operativitat estimada de 25 anys, amb abocaments estimats de 15.000 metres cúbics a l'any.

Aquest dipòsit de seguretat ha estat excavat en terrenys pròxims a la planta incineradora i limítrofe amb la planta de tractament de fems al costat de la central elèctrica de Gesa i ocuparà una superfície total en planta de 51.500 metres quadrats, i un volum de 390.481 metres cúbics, quan estigui totalment construït, segons el pla previst, en quatre fases. La capacitat teòrica total suposa un volum de 420.521 metres cúbics a l'any. La primera d'aquestes fases, la que ha entrat en servei, ocupa una superfície de 14.014 metres quadrats, per un volum d'excavació de 28.511 metres cúbics.

Abans de començar a abocar les cendres, el terreny excavat que constitueixen els dipòsits ha rebut tres capes d'impermeabilització. Sobre el terreny hi ha una capa d'argila de 70 centímetres, sobre la qual s'ha col·locat una geomembrana com a segona capa impermeable. Damunt aquesta, un geotèxtil, grava i una altra capa geotèxtil i una geomembrana més. Arena, àrids i una capa geotèxtil més formen l'anomenat dren de treball damunt el qual es dipositen les cendres. Entre les diferents capes d'impermeabilització s'han instal·lat els drenatges corresponents pels quals transcorre l'aigua de pluja que va a parar a les basses receptores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris