muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

L'Ajuntament ha atès 105 casos de violència domèstica el 2003

Els serveis socials acullen la majoria de les dones maltractades

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma, dirigit per la regidora de l'àrea, Margalida Ferrando, ha atès, en els primers nou mesos de 2003, un total de 105 dones víctimes de la violència domèstica.

Aquesta xifra s'acosta als 126 casos que Cort va rebre al seu programa d'informació i orientació en tot l'exercici passat, l'objectiu del qual no és altre que oferir una atenció personalitzada i realitzar un primer diagnòstic de la situació que viu la demandant.

La majoria d'aquestes dones s'integren posteriorment, juntament amb els seus fills, al programa d'acollida temporal, en virtut del qual l'Ajuntament els ofereix un allotjament fins que la seva situació personal s'estabilitza.

A part dels serveis d'informació i d'allotjament, l'equip de Ferrando disposa d'un programa de reinserció laboral, que promou la resolució de les causes que motivaren la demanda; un d'intervenció psicològica, individual i grupal, i, finalment, un altre que es basa en la intervenció educativa, destinat als infants.

Tots aquests programes estan integrats al genèric Servei d'Acollida a Dones i Família (Sadif) i es complementa amb l'assistència a les víctimes del delicte, que Cort du a terme amb la col·laboració del Govern balear.

Aquesta iniciativa proporciona als ciutadans un assessorament integral que inclou aspectes jurídics, psicològics, socials i policíacs.

Pel que fa al perfil de les dones ateses pel Sadif, destaca el fet que la majoria té entre 18 i 30 anys d'edat, procedeix de països estrangers, i es troba en situació d'inactivitat laboral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris