nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Un nou enfonsament al moll obliga a tancar al públic el parc

El director general de Litoral anuncia obres d'emergència

El Consell de Mallorca s'ha vist obligat a tancar al públic el parc natural de la Dragonera a causa del pèssim estat del moll, que posa en perill la seguretat dels visitants. El temporal del mes passat va produir un nou enfonsament a les instal·lacions portuàries; obrí un gran esvoranc al dic de Cala Lladó, que estigué a punt de partir-lo completament. Això motivà que se suspenguessin les visites d'escolars programades per a aquests dies.

Tècnics del Govern, institució que cogestiona el parc amb el Consell de Mallorca, es traslladaren ahir a sa Dragonera per avaluar l'estat del varador. Cristòfol Huguet, director general de Litoral, anuncià que «davant de la situació d'inseguretat de l'operació d'embarcament i desembarcament per als visitants, declararem d'emergència les obres necessàries per arreglar el dic».

Miquel Àngel Borràs, responsable del Departament de Medi Ambient i Natura, alertà fa deu dies el director general del Litoral de l'important deteriorament de l'embarcador de sa Dragonera. «La nostra intenció és que les obres comencin en qüestió de dies, abans que empitjori el temps i sorgeixin més dificultats per traslladar el material», precisà Huguet, qui afegí que la reforma integral del moll s'abordarà amb més temps.

Cristòfol Huguet assegurà que a la Conselleria de Medi Ambient hi ha un projecte de reforma del dic de l'any 2001, però sense dotació pressupostària. «No entenc perquè no es va abordar aquesta actuació», conclogué. De fet, el Consell Insular de Mallorca exigeix al Govern la reforma del moll des de l'any 1999.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris