algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Estaràs: «Bilingüisme no significa una involució de la nostra llengua»

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, va afrimar ahir que la seva cartera apostarà de cara al 2004 per «un impuls del bilingüisme en l'Administració judicial de les Illes». L'objectiu d'aquest impuls és que es garanteixi «la més alta normalització lingüística de l'Administració de Justícia», segons es recull als objectius dels pressuposts per a l'any vinent del seu departament. Estaràs va fer aquest anunci a la comissió d'Hisenda i Pressuposts que aborda els comptes de l'any que ve.

Durant la compareixença, el portaveu del PSIB, Celestí Alomar, va demanar a la vicepresidenta quina era la seva definició de bilingüisme i quin model impulsaria a l'administració de justícia. Estaràs va respondre que «bilingüisme és allò que veim al carrer, és tolerància. No significa una involució de la nostra llengua».

Altrament, Estaràs va fer cinc cèntims de les principals partides del pressupost de la Vicepresidència del Govern, que es veurà reduït en més d'un 15 per cent i passarà de 24'5 milions als 20'6 prevists per al 2004.

Entre les principals partides, n'hi haurà una per a la creació de la televisió autonòmica de 3'5 milions d'euros i una altra per al conveni amb RTVE que suposarà 1'4 milions més. En aquest sentit, Estaràs va destacar que s'augmentava la col·laboració per, igualment, augmentar les desconnexions de l'ens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris