algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

Cultura retalla les subvencions del Consorci de Foment i Ús del Català

Fiol qualificà d'«alegre» la gestió lingüística de l'anterior govern


El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, anuncià retallades a les subvencions gestionades des del Consorci per al Foment i l'Ús del Català (Cofuc) que qualificà com «la caixa que ho pagava tot».

Segons Fiol, el Cofuc presenta un forat de 838.000 euros a causa de la gestió «alegre» duita a terme per l'anterior equip de govern de la Conselleria d'Educació i Cultura, especialment «a l'hora de firmar convenis en temps d'eleccions». Referent a la política lingüística, Fiol criticà les subvencions que es van donar «a determinades revistes que s'han dedicat a insultar les institucions democràtiques» i sentencià que «s'ha arribat a nivells de grolleria inacceptables».

Fiol també denuncià el dèficit de 451.000 euros a la Direcció de Cultura i anuncià l'estalvi de 151.000 euros que suposarà la clausura de Som Ràdio que qualificà «d'absolutament il·legal». Així mateix, el conseller presentà uns fulls manuscrits que segons Fiol recullen suposats convenis signats per l'anterior govern per promocionar la cultura catalana a Perpinyà i València.

El conseller anuncià, durant la seva compareixença al Parlament, que els pressuposts que presenta per al 2004 seran «apropiats, justs, equitatitus i atents a les necessitats dels ciutadans en matèria educativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris