algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Palma registra el major augment del Fons de Cooperació que repartirà el Govern el 2004

El tinent de batle de Cort Rodrigo de Santos es va mostrar satisfet perquè «a la fi es fa justícia»

LL.L./R.G. Palma.
Palma és el terme més benificiat per l'increment de l'aportació del Govern al Fons de Cooperació Municipal amb vista al 2004. En tan sols un any la capital veurà augmentada la transferència que rep del Govern amb 180.304 euros (que suposa un augment del 22'22 per cent respecte del que l'Executiu hi ha destinat enguany) i rebrà un total de 991.670 euros.

En termes relatius, l'increment de l'aportació del Govern a Palma just és comparable amb el registrat per Deià i Puigpunyent, mentre que a la resta de municipis se'ls ha apujat l'aportació un 10 per cent de mitjana. En total, el 2004 es repartiran 6,6 milions d'euros entre tots els municipis, segons les dades avançades pel conseller José María Rodríguez.

La notícia va ser recollida amb satisfació a Cort, ja que segons el tinent de batle Javier Rodrigo de Santos «a la fi es fa justícia». El dirigent municipal va destacar que l'aportació que rebrà l'any que ve Palma suposarà un 15 per cent del total del fons de cooperació municipal, mentre que el 2002, quan governava el Pacte de Progrés, era del 12'5 per cent.

Així i tot, De Santos va trobar «inexplicable» el percentatge si es té en compte que Palma és el municipi més poblat de Balears (amb un 40% dels habitants de les Illes) i es marcà com a objectiu que Palma rebi el 20 per cent.

Per la seva part, José María Rodríguez va explicar que un criteri que s'ha considerat «és que tots els municipis vegin augmentada l'aportació» i que es tinguessin en compte altres aspectes a part de la població, com la renda municipal, l'increment poblacional i la insularitat, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris