nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

La Sala abaixa el sostre de població per l'amenaça de promotors urbanístics

El màxim d'habitants queda en 14.025 i augmenten els m2 de solar per casa

91704

Els habitatges nous de Son Carrió ja respecten la normativa de planta baixa i primer pis.

J.M.SASTRE.Sant Llorenç.
Amb l'objectiu de resguardar les característiques i tipologia de poble dels nuclis urbans de Son Carrió i Sant Llorenç, l'Ajuntament ha realitzat una modificació puntual de les normes subsidiàries amb la intenció d'evitar una allau de construcció d'habitatges plurifamiliars adossats.

El batle de la localitat, Mateu Puigròs (GISC), explicà que la llum d'alarma es va encendre quan «detectàrem que hi havia expectatives per part d'uns promotors de construir 18 adossats a Son Carrió, això ens preocupà i per aquest motiu canviàrem la normativa».

A petició de l'Ajuntament, la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Patrimoni Històric aprovà la modificació puntual de la normativa que redueix el sostre poblacional dels nuclis de Son Carrió i Sant Llorenç que passa de 30.000 a 14.025 habitants.

Per això s'han augmentat els metres quadrats necessaris per a la construcció d'un habitatge i limitar les altures de cadascun.

Així, a Son Carrió es podrà construir un habitatge per cada 200 metres quadrats de solar amb planta baixa i primer pis. A Sant Llorenç, d'altra banda, la superfície mínima de construcció s'ha establert en els 100 metres quadrats per habitatge que podrà tenir planta baixa, primer i segon pis.

Actualment, segons explicà Puigròs, la població del municipi és de 7.400 habitants i el sostre s'ha establert en 14.025. «Aquestes xifres són uns màxims que es posen però és impossible que es puguin complir perquè de fer-ho hauríem de parlar d'un poble nou», afegí.

El primer edil independent comentà que la modificació de les normes s'ha realitzat per «evitar que es rompi la fisonomia del poble», ja que la proliferació d'adossats «engrandiria la població», comentà Puigròs.

Diferent limitació
La limitació de les plantes s'ha realitzat segons la fisonomia de cada nucli urbà. En aquest sentit, s'ha de ressaltar que a Son Carrió s'ha establert en planta baixa i primer pis perquè és la línia que s'ha seguit sempre a l'esmentat nucli urbà.

La nova normativa limita el nombre d'habitatges segons la superfície neta i amb les esmentades limitacions. A Sant Llorenç quedaria un màxim de 4.043 habitatges i al nucli de Son Carrió 632. Les dades inclouen les zones intensives, extensives i nucli urbà. La decisió de restringir la construcció fou presa malgrat la moratòria urbanística del Consell de Mallorca. Això ve a preservar més la fisonomia pròpia dels nuclis urbans de Son Carrió i Sant Llorenç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris