algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

L'Hospital suspèn cautelarment de feina i de sou el doctor López

La mesura resta pendent que l'Ibsalut resolgui l'expedient obert

C.V./T.O. Manacor.
La polèmica de l'Hospital de Manacor que sorgí arran d'una presumpta agressió del cap de Servei d'Urgències i UCI, Joan López, al supervisor Alfred Ferrando, s'ha cobrat la primera víctima. Des de dimarts passat, López roman suspès cautelarment de feina i de sou. Tot indica que el principal motiu pel qual l'Hospital ha pres aquesta mesura són les escandaloses declaracions de López en les quals denunciava la pràctica del sorteig de malalts, «amb bolletes de paper i números», per part de personal sanitari.

D'ençà de la suspensió, el cap de Servei no es presenta al centre comarcal, i és objecte de dues investigacions paral·leles amb la intervenció de l'Ibsalut; una per la presumpta agressió i l'altra per les declaracions. En un principi, la suspensió romandrà efectiva fins que l'Ibsalut resolgui l'expedient que va obrir fa uns quinze dies.

La gerència de l'Hospital traslladà l'acord de suspensió cautelar al comitè d'empresa (format per unes 18 persones). Per unanimitat, aquest òrgan va desistir de fer un informe contradictori i, per tant, acceptà la decisió. En qualsevol cas, la gerència té la potestat per aplicar la mesura transitòria.

La presumpta agressió va succeir el passat dia 16 d'octubre. En el mateix lloc dels fets, el supervisor Alfred Ferrando fou objecte d'un informe mèdic. Des de llavors, s'han multiplicat els esdeveniments. Quinze d'un total de disset supervisors varen emetre una carta a gerència en la qual amenaçaven de dimitir en bloc en cas que no es destituís López.

D'altra banda, un conjunt de veïns de Manacor han iniciat una campanya de recollida de signatures a favor del cap de servei d'Urgències i UCI, que a hores d'ara ja resta fora de l'Hospital de Manacor d'una manera cautelar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris