lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Consell crea nuclis rurals per legalitzar urbanitzacions dins rústic

Els propietaris hauran de complir uns requisits per evitar la demolició

El Consell ha creat en el Pla Territorial de Mallorca la figura del nucli rural per legalitzar els assentaments sorgits en els anys 80 en sòl rústic, molt a prop de les ciutats amb una activitat econòmica important. «Els plantejaments municipals no donen solució a aquests nuclis i, a més, suposa un cost important als ajuntaments per dotar-los d'infraestructures», explica Bartomeu Vicens, conseller del Territori en l'organisme insular, qui creu que s'ha de resoldre aquesta situació que afecta, sobretot, els municipis més importants de l'Illa.

A més de Palma, on hi ha nombrosos assentaments il·legals, també es localitzen a Marratxí, Bunyola, Algaida o Andratx, municipis a prop de la Ciutat. A la zona nord, a prop de Pollença i Alcúdia també van sorgir aquest tipus d'assentaments que avui en dia, sobretot, en aquests municipis s'empren com a habitatges vacacionals. Felanitx i Inca són altres localitats amb el mateix problema.

El Consell, en el Pla Territorial de Mallorca, crea un instrument per poder legalitzar els nuclis d'habitatges ja consolidats, però serà necessari complir uns requisits bastant estrictes «per evitar premiar als que no han complert amb la llei». Així, en primer lloc, en aquests assentaments hi hauran d'haver més de sis habitatges unifamiliars i almenys hauran d'estar edificades un 80 per cent de les parcel·les.

Així mateix, els paràmetres de l'edificació no podran ser superiors a la mitjana de l'àrea per evitar impactes paisatgístics. Només hi haurà un habitatge per parcel·la i com a màxim tindrà dues plantes. Els propietaris, que hauran de crear una comunitat, pagaran les despeses de les infraestructures i el seu ús serà públic, «però no serà un sobrecost per al municipi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris