cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

L'autòpsia confirma que Guerrero morí asfixiada i descarta que hi hagués lluita

El presumpte assassí va sostenir davant la Guàrdia Civil que no recordava res

99138

Cecilia Guerrero va acudir dissabte a un sopar per celebrar el final de la temporada al seu hotel.

J.M.SASTRE.

J.J./J.F.M.Palma.
L'autòpsia practicada ahir a les restes mortals de Cecilia Guerrero Martínez, la dona de 30 anys assassinada dimarts pel seu home a Son Servera, ha confirmat que la causa de la mort va ser l'asfíxia i que la víctima amb prou feines va oferir resistència, ja que no s'han trobat senyals de lluita al seu cos. El cadàver de la cambrera, que era mare d'un nin de cinc anys, fou traslladat el mateix dia del crim a l'institut anatòmic forense de Palma, on ahir Emilia Salas i Javier Arnaiz li varen practicar l'autòpsia.

Fonts de la Guàrdia Civil de la Comandància de Palma informaren que la víctima no presentava lesions ni cops i que, amb tot, és probable que es despertàs quan l'agressor va començar a asfixiar-la, presumiblement amb un coixí. La mort, encara així, li va sobrevenir de manera ràpida i no s'han trobat senyals de lluita violenta ni de forcejament.

Guerrero va aparèixer damunt el llit de la seva habitació, de cap per amunt, i al principi tampoc no es va descartar que hagués estat asfixiada amb una manta o un coixí. Algunes mostres toxicològiques extretes del cos de la dona han estat remeses a un laboratori de la Península, i també els forenses varen extreure ahir teixit de les seves ungles, per saber si va arribar a rapinyar l'assassí, poc probable tenint en compte que Clemente Rodríguez, el sospitós confés, no presentava ferides quan l'examinaren.

L'home, de 30 anys i treballador de la construcció, va romandre ahir als calabossos de la Comandància palmesana, al carrer Manuel Azaña. A primera hora del capvespre fou assistit per un advocat d'ofici, i després, en la seva declaració davant els investigadors, va sostenir que no recordava res.

Rodíguez, de fet, no va negar que hagués estat ell qui asfixiàs fins a la mort la seva esposa a l'habitació conjugal, però no va poder aportar cap dada sobre el succeït la matinada de dilluns a dimarts al·legant amnèsia. Les fonts consultades varen afegir que la seva confessió espontània es va produir davant de la comissaria de policia de Manacor, mitja hora després del crim, i que des que el detingut va ser traslladat a les dependències de la benemèrita ha mantingut la mateixa actitud de desconcert i de xoc.

Els agents tenen un termini màxim de 72 hores per presentar-lo davant del jutjat d'instrucció número 2 de Manacor, que instrueix les diligències del crim, i encara així és probable que no s'esgoti aquest temps i que Rodríguez sigui posat a disposició judicial avui. La seva destinació probablement única és la presó, ja que existeixen molt poques possibilitats que ingressi en un psiquiàtric al·legant desequilibri mental.

En els vuit anys de matrimoni de la parella no s'havien conegut bregues greus o desavinences que acabassin a cops, segons han confirmat els investigadors. De fet, Rodríguez era conegut a Son Servera pel seu caràcter pacífic i introvertit. Els que el coneixen asseguren que estava «molt enamorat» de la cambrera i que la idea de separar-se, que coneixien molt pocs, va partir d'ella.

Pel que sembla, el presumpte assassí li va demanar una segona oportunitat i continuaven vivint sota el mateix sostre, a l'edifici del número 13 de l'avinguda Constitució, propietat del pare de Guerrero. No obstant això, Rodríguez dormia en una habitació i Guerrero en una altra.

Així doncs, segons la reconstrucció policíaca dels fets, aquella nit la parella podria haver tornat a discutir sobre els seus problemes conjugals i la determinació d'ella de separar-se va ser el que el va decidir, suposadament, a assassinar-la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris