cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Els pescadors de Palma recullen de la badia 40.000 litres de residus

La iniciativa respon a un acord subscrit per Cort i per la Confraria

Els pescadors de la Confraria de Sant Pere han recollit, durant els darrers dos mesos, gairebé 40.000 litres de residus que suren en aigües del litoral palmesà.

Aquesta intervenció ha estat fruit d'un acord entre els pescadors, la regidoria de Medi Ambient i Emaya, segons el qual les barques que pesquin amb tècniques d'arrossegament i d'encerclament es comprometen a no tornar a la mar la brutor que en vagin recollint. En aquest sentit, Cort ha facilitat bosses i envasos on els pescadors puguin dipositar el fems. Posteriorment, la brutor acumulada va a un gran contenidor habilitat a la llonja.

Des del moment que es va subscriure l'acord, el 5 de setembre passat, els dotze vaixells de la Confraria han ajuntat una mitjana de 200 litres de residus cada dos dies.

Segons fonts d'Emaya la iniciativa, promoguda directament pel regidor Antoni Nadal, permet complementar la feina que ja du a terme l'empresa que contracta cada any Cort per fer netes les aigües de la badia, i que ja té un dispossitiu de 5 barques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris