cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Bisbat de Mallorca calcula que les parròquies acumulen un deute de 6.811.733 euros

L'Església pensava que amb l'euro els feligresos donarien més doblers, però ha estat a l'inrevés


Andreu Genovart, administrador diocesà, afirmà ahir que les parròquies de Mallorca arrosseguen un deute de 6.811.733 euros. El gruix del deute parroquial prové de la rehabilitació de patrimoni eclesiàstic i de la construcció de noves esglésies. A més, segons explicà, aquestes despeses han coincidit amb un període en què han disminuït els donatius dels fidels.

Segons explicà Genovart, el canvi de moneda feia preveure que, a l'hora de passar la bacina, en lloc de cent pessetes l'aportació normal seria d'un euro, però s'ha quedat en cinquanta cèntims d'euro. En funció d'això, els donatius han passat de 121.702 euros l'any 2000 a 85.265 en el 2002.

Rehabilitacions
En els darrers vuit anys, la Diòcesi de Mallorca ha presentat 58 projectes de rehabilitació a la Conselleria d'Obres Públiques, el cost dels quals ascendeix a 14.495.227 euros. La Conselleria es fa càrrec d'un 40% de la despesa, però la part restant surt de de les donacions dels fidels.

L'Església és una família
Les autoritats eclesiàstiques recordaren que donen molts de serveis i no demanen res a canvi. I per això són partidàries de sumar esforços i demanar doblers als fidels.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris