algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

El Govern ja pot fer les anàlisis per detectar el mal de la llengua blava

Consens al Parlament per activar línies d'ajuts agroambientals

El Govern balear pot realitzar des d'ahir les anàlisis de sang per detectar la malaltia de la llengua blava entre els mens i no haurà de derivar tota la tasca al laboratori d'Algete (Madrid), que fins ara era l'únic habilitat a l'Estat. Així ho va anunciar ahir la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, qui va avançar que es podran fer 130 analítiques diàries. La responsable va advertir que s'estan prenent mostres a totes les granges de Mallorca, tot i que no se n'ha detectat cap brot més a part dels cinc de Menorca.

Als passadissos del Parlament, Moner informà que l'Institut de Biologia Animal SA (IBASA) disposa des de dilluns de la base analítica per detectar el virus de la llengua blava en mostres de sang del bestiar, fet que permetrà agilitar la tasca per controlar l'evolució de la malaltia, però «això no vol dir que es continuïn enviant mostres a Madrid».

Moner va apuntar que, a més dels cinc focus de Menorca, no s'ha detectat cap nou cas de la malaltia. La consellera es va reunir dilluns amb el ministre del ram, Miguel Arias Cañete, qui li mostrà la predisposició del Govern central a atorgar ajuts econòmics i tècnics. Amb tot, Moner va precisar que s'hauran d'avaluar les necessitats reals quan s'hagi determinat l'abast del problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris