algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Govern pagarà a Douglas 4,4 milions d'euros per Costa Nord

A canvi, l'actor promocionarà Balears a fires turístiques durant 5 anys

El Govern comprarà Costa Nord per 4,4 milions d'euros i Michael Douglas serà la imatge de les Balears a l'exterior fins el 2007. L'Executiu autonòmic ja ha arribat a un acord de compravenda amb Valldemossa Productions SL per a l'adquisició de les instal·lacions, a més de tot el material audiovisual i marques del complex ubicat a Valldemossa i propietat de l'actor nord-americà.

Per la seva banda, Douglas es compromet durant cinc anys a promocionar les Balears amb la seva presència en cinc fires turístiques, a més de participar en diferents actes de Costa Nord; i a promocionar el complex a través d'entrevistes en mitjans de comunicació internacionals.

La sotspresidenta del Govern, Rosa Estaràs, declarà ahir que «hem arribat a un acord excel·lent i a un preu raonable». Estaràs i el repsonsable de Turisme, Joan Flaquer, donaren a conèixer els termes del «protocol d'intencions» que el president del Govern, Jaume Matas, i l'actor Michael Douglas firmaran dimecres a Londres en el marc de la World Travel Market. «Ha estat una negociació llarga i complexa, però si haguéssim de valorar la imatge de Douglas, veuríem que l'acord és del tot avantatjós per a les Balears», assegurà el titular de Turisme.

El pagament de la compra (4.400.000 euros) es durà a terme en quatre anualitats, en concret 1,1 milions d'euros cada anys. Amb Costa Nord, el Govern n'adquireix la finca, l'immoble i les instal·lacions, com també totes les marques: Costa Nord de Valldemossa, Costa Nord Mallorquina i Noches Mediterráneas Costa Nord de Valldemossa, a part dels drets del film documental sobre l'Arxiduc, els enregistraments sonors del Nixe i tot el material de rodatge.

En tots els casos, la compra és lliure de gravàmens. Els usos fixats seran «de manera exclusiva per a la promoció turística de les Illes Balears».

«Es tracta d'un material valuosíssim», digué Flaquer, per afegir que «Costa Nord serà un dels primers actius que incorporarà la Fundació Illes Balears Sostenibles». En tot cas, no precisà si en serà la seu. Per la seva banda, Rosa Estaràs assenyalà que Valldemossa és «el lloc ideal per a la promoció de tots els nostres projectes, com la Fundació i la targeta verda». A més, la sotspresidenta definí la vil·la com «un lloc emblemàtic de la serra de Tramuntana i amb un alt grau de protecció».

Demà, Michael Douglas serà a la Fira Turística de Londres per fer costat a les activitats de promoció turística que du a terme la Conselleria de Turisme. Serà la primera intervenció de Douglas de cinc de pactades amb el Govern fins l'any 2007. Després de la WTM, hi haurà les fires turístiques de Berlín, Madrid, Milà i una altra encara per determinar. A més, Douglas s'ha compromès durant quatre anys a assistir a dos actes anuals de promoció de Costa Nord, que seran a Valldemossa, i a la promoció del complex en els mitjans de comunicació internacionals a través de dues entrevistes anuals.

El conseller de Turisme precisà que l'acord amb Douglas «no preveu cap classe d'exclusivitat» i que sols persegueix «fer servir la seva imatge durant uns anys per promocionar les Balears en els mercats internacionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris