algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El Pla de carreteres rep una allau de més de 22.300 al·legacions d'arreu de Mallorca

Les plataformes contràries a les obres, l'esquerra i el GOB demanen que es rectifiqui

86768

Desenes d'activistes es varen concentrar davant la porta del Consell Insular de Mallorca per rebutjar el Pla de carreteres.

El Pla de carreteres ha rebut el rebuig de milers de ciutadans expressat a través de 22.300 al·legacions individuals contra el segon cinturó de Palma i l'autovia que està previst que enllaci Inca amb Manacor.

La Plataforma Segon Cinturó No i la Plataforma Autovia No varen dur ahir migdia més d'una trentena de capses repletes d'al·legacions contra aquests dos projectes prevists en el Pla de carreteres. Fins al Palau Reial es desplaçaren desenes d'activistes amb pancartes, camisetes i xapes que rebutjaven sengles obres viàries. La sardinera Maria Antònia Riutort, per part de la Plataforma Segon Cinturó No, i la manacorina Joana Maria Galmés, per part de la Plataforma Autovia No, feren de portaveus.

Riutort va denunciar que «en el cas de Son Sardina, el segon cinturó passarà a 100 metres de l'escola, consumeix territori, sobretot de sa Garriga, i no és una solució, perquè ni arriba a la Universitat de les Illes Balears (UIB) ni a Son Reus. L'alternativa a aquest segon cinturó seria millorar la xarxa viària actual i invertir en un bon transport públic». En concret, la Plataforma Segon Cinturó No va presentar ahir 9.403 al·legacions, principalment, de veïns de Son Sardina, sa Garriga i Son Espanyol.

Per la seva part, Galmés va qualificar la reacció de la societat civil com «espectacular» i de «fita històrica» i va advertir que «el Pla de carreteres no serà dit i fet». En concret, la Plataforma Autovia No ha presentat al·legacions provinents, segons Galmés, de tot Mallorca, però sobretot de «Sineu, Inca, Manacor, Costitx, Maria de la Salut, Petra i Ariany». La portaveu de la Plataforma Autovia No va explicar aquesta reacció popular amb la predicció que «el Pla de carreteres, tal com està plantejat, canviarà de dalt a baix Mallorca i això ho saben tots els pobles». Com a propostes de la Plataforma Autovia No, Galmés també va proposar que «es creï una bona xarxa de transport públic».

Mobilitzacions
Finalment, la portaveu ecologista va anunciar que «hi haurà més mobilitzacions», entre elles una multitudinària que s'espera a Sineu a final de mes. A l'acte d'ahir, hi varen acudir per mostrar el seu suport a la mobilització dirigents polítics de l'esquerra, com el coordinador d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló; la coordinadora d'Els Verds, Margalida Rosselló; i el cap del grup municipal de Palma del PSM, Pere Muñoz.

Igualment, el GOB va qualificar d'«èxit rotund», «fita històrica» i «clam social» la presentació de les 22.300 al·legacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris