algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

La pujada de la taxa d'incineració del Consell dispara els rebuts del fems

Molts ajuntaments han revisat les seves normatives i gravaran els majors productors de deixalles

R.P.F. Palma.
La pujada del 32 per cent en la taxa d'incineració que el Consell de Mallorca ha anunciat per a l'any que ve ha provocat que els governs municipals revisin les seves ordenances de fems i les taxes que cobraran el 2004. En la majoria de casos, els ciutadans notaran un important increment.

Així, molts municipis aprofiten l'ocasió per revisar les ordenances i apliquen diferents tarifes de recollida gravant més els majors productors, com Alcúdia, Pollença o Inca, on els hotelers i grans empreses pagaran més.

A Santa Margalida, que ja es diferenciava entre alguns productors, s'introdueixen ara noves distincions. En aquest terme, la revisió de les ordenances serveix per igualar els imports als seus tres nuclis (Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra).

La Mancomunitat del Pla, en la qual estan integrats 14 municipis, ha volgut aclarir qualsevol dubte sobre l'origen de l'increment de la taxa de manera que en aquests pobles pagaran a partir d'ara dos rebuts, un amb la taxa d'incineració del Consell i un amb el cost municipal de la recollida, que puja un 3 per cent.

Alguns municipis d'interior com Alaró, Muro o Santa Maria han aprovat una pujada lineal de taxes que s'aplica per igual. Els municipis que no modifiquen les taxes són fins ara Estellencs, Escorca i Mancor. Aquest darrer va anunciar que no descarta revisar-la. D'altres, com Selva, tenen previst aprovar-la pròximament.

Al Llevant l'augment de les taxes ha estat polèmic. A Manacor la Sala ha aplicat les taxes dels anys 2001 i 2002 juntament amb el 2003 a les finques rústiques, encara que sobre la recollida només puja l'IPC. A Son Servera l'augment ha estat el més alt, arribant al 40%. Artà només ha pujat la recollida, ja que es va aprovar per unanimitat una moció que sol·licitava al Consell no pujar la incineració. Un dels pobles amb increment mínim, un 4%, ha estat Felanitx, mentre que a ses Salines han pujat el mateix que el Consell.

Així mateix a la comarca de Palma les corporacions locals estan aprovant la revisió de les tarifes de la recollida de fems. Només Estellencs ha decidit no augmentar-les fins a l'any que ve. Destaca el cas de Puigpunyent, on el rebut pujarà un 8 per cent. A Sóller es produeix un increment d'un 39 per cent, seguit de Deià, Marratxí, Llucmajor i Valldemossa, amb pujades de més del 30 per cent. A Calvià l'alça és un 10%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris