nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La degradació de l'edifici Janer amenaça el centre de salut del Terreno

Els pacients denuncien la insalubritat del consultori i el PSOE demana a Cort que rehabiliti l'immoble

La degradació de l'edifici llegat per Joan Janer, a la barriada del Terreno, ha arribat a tal punt que ja afecta la Unitat Bàsica de Salut situada a la planta baixa, on han aparegut grans taques d'humitat.

Per aquest motiu, el grup municipal del PSOE presentarà una proposició en el pròxim ple consistorial d'aquest mes, a fi que l'Ajuntament de Palma reformi i rehabiliti l'immoble. L'objectiu dels socialistes, segons explicà el regidor Santi Morey, és que la casa pugui estigui a disposició de les entitats o dels mateixos serveis de Cort per acollir activitats de caire social o cultural.

«En aquests moments, la part superior de l'equipament es troba del tot desaprofitada i les instal·lacions presenten un estat ruïnós», declarà el regidor.

D'altra banda, des del mateix grup municipal asseguraen que els pacients que han de visitar el metge a la unitat de salut esmentada es queixen de l'ambient d'insalubritat que afecta la sala de consultes. «L'olor d'humit i el fred de l'habitació són insoportables, de manera que quan en surts estàs pitjor que en entrar-hi», manifestà Morey.

L'edifici, que és al número 43 del carrer de Joan Miró, va ser cedit per Joan Janer Bonet -militant socialista finat el 1983- a l'Ajuntament palmesà amb l'objectiu que aquesta institució el dedicàs als ciutadans, sempre amb la supervisió del PSOE.

Per setembre de l'any 2000, es va cedir a la Tresoreria General de la Seguretat Social l'ús dels baixos de l'immoble perquè acollissin la Unitat Bàsica de Salut del Terreno. Quant a la resta de la finca, quedà buida de contingut.

La situació no ha canviat i els pisos de dalt no han estat objecte de cap tipus de manteniment. El PSOE demana que la regidoria d'Acció Social hi prengui mesures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris