algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Desconvocada «in extremis» la vaga de neteja a Son Dureta

Les parts implicades en el conflicte al centre sanitari es mostren satisfetes pel pacte assolit ahir vespre

Després de llargues negociacions entre la direcció de l'empresa Eurolimp, la gerència de Son Dureta i els representants dels treballadors de la neteja d'aquest hospital, ahir vespre arribaren a un acord que aturà la vaga que estava prevista per avui, demà i passat demà.

Segons el representant dels treballadors, Manel Pelarda, l'acord signat representa «el 100% de les demandes dels empleats». Pelarda explicà que hi haurà una plantilla diària de 100 persones, mentre que actualment hi havia uns 80 treballadors per fer net tot el centre.

A més, a partir del dia 24 d'aquest mes es passarà a la jornada de dilluns a divendres, mentre que fins ara treballaven de dilluns a dissabte.

Per part de Son Dureta, el gerent del centre, Lluís Carretero, manifestà a Diari de Balears la seva satisfacció per l'acord, «perquè representa una interpretació que afavoreix els treballadors i no suposa cap cost addicional». Així mateix, Carretero expressà el seu desig que es mantengui el clima de diàleg.

Els 110 treballadors del servei de la neteja de Son Dureta començaren les seves reivindicacions a principis del mes d'octubre passat.

Entre les seves demandes destacava l'augment de ràtio de la plantilla fins a arribar a les 157 persones que haurien de dur a terme el servei segons el plec de condicions de l'any 2002. Pelarda també informà que la gerència havia sancionat amb 51.000 euros l'empresa Eurolimp per falta de presència, és a dir, presentava un nombre del personal inferior al pactat en el conveni establert i per minva de la qualitat del servei, fet que va ser confirmat des del centre sanitari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris