nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El PSM crida a mobilitzar-se contra la retallada en Política Lingüística

Els nacionalistes qualifiquen de mesures «d'extermini» el pressupost

El PSM-EN va fer una crida ahir perquè «la gent manifesti el seu rebuig» a la retallada del pressupost de l'àrea de Política Lingüística del Govern. Per aquest motiu, el partit nacionalista comunicarà a les associacions la retallada del 33'4 per cent que ha patit el pressupost de Política Lingüística per part del Govern, en relació al de l'any passat, que suposa una minva de prop d'1'6 milions d'euros.

Les diputades nacionalistes Maria Antònia Vadell i Joana Lluïsa Mascaró varen criticar el fet que el Govern hagi realitzat aquesta reducció pressupostària en aquesta àrea, tal com va avançar Diari de Balears diumenge passat.

Vadell va definir aquesta mesura com a «política d'extermini lingüístic», ja que «abaixa la partida per al Consorci de Foment de la Llengua Catalana, de la retolació dels comerços i dels projectes propis».

Per la seva part, Mascaró va assenyalar que «és molt significativa aquesta retallada del 30 per cent, sobretot pel que fa al foment del català i a l'ús social de la llengua. Això demostra quines són les polítiques de fals bilingüisme del Govern. Als polítics del Partit Popular (PP) els interessa que el català no sigui la llengua prioritària i volen que esdevengui un tema folklòric per poder dir que tenim quatre paraules que no existeixen en castellà». En aquest sentit, la diputada nacionalista va criticar que es minvin sobretot les partides destinades «a activitats de dinamització, a la retolació, a la premsa escrita en català i a programes per a joves».

Tota aquesta qüestió ha provocat que el PSM-EN hagi anunciat que mourà la seva maquinària per sensibilitzar les associacions sobre aquesta qüestió, ja que «des del Govern s'intenta que se n'assabentin en el darrer moment. És important la mobilització», va indicar Vadell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris