algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

La Fira d'Artesania compleix vint anys amb noves mostres de qualitat

Moltes d'autoritats visitaren el recinte del claustre de sant Domingo

La celebració ahir de la vintena edició de Fira d'Artesania de Pollença va servir una vegada més per comprovar que aquesta trobada s'ha convertit en un referent gràcies a la qualitat dels artesans que hi participen. Així, n'hi van tant dels qui mostren oficis antics en perill de desaparició com altres que en tenen de més moderns.

El convent del claustre de sant Domingo concentrà un pic més els artesans, que mostraven als visitants productes de tota classe fets de fusta, de pedra, ferro o fang. Alguns dels mestres que s'havien posat en unes casetes d'enmig del claustre oferiren demostracions del seus oficis ancestrals.

Va ser allà, al recinte de l'antic convent, on es concentrà una gran quantitat d'autoritats a primera hora del matí, tantes que en algun moment eren més nombroses i tot que els visitants mateixos.

«N'han vingut de tots els colors», comentava una dóna mentre mirava cap al centre del claustre, on eren la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar i els seus consellers Miquel Nadal, Dolça Mulet i Miquel Àngel Borràs. Devora seu, representant el Govern, hi eren el conseller d'Interior, José Maria Rodríguez; la consellera d'Agricultura, Margalida Moner; i el de Medi Ambient, Jaume Font. Una mica més enfora de tots ells, l'expresident del Govern, Francesc Antich, i l'exconseller Celestí Alomar, parlaven amb els representants socialistes a Pollença. Munar i Rodríguez escoltaren atentament el batle de Pollença, Joan Cerdà, durant la visita als expositors dels artesans.

Però fora del claustre de sant Domingo la fira també es vivia amb intensitat i gresca i amb molta de gent pertot. Allò més destacat d'enguany era que el recinte firal s'havia traslladat de prop del claustre, on estava habitualment, a la via de Pol·lèntia. Allà exposaren els seus productes les empreses i els comerços locals, i diverses institucions també hi ocupaven un espai. També hi havia el del Grup Serra, on Ultima Hora Ràdio oferí una programació en directe.

A la resta de carrers hi havia molts de venedors, sobretot d'aliments típics com mel, sobrassada, formatge o fruits secs. Enguany l'Ajuntament també ha volgut potenciar la mostra agrícola i ramadera organitzada pr la Cooperativa Pagesa.

Com és habitual cada any pel gran èxit de l'exposició, al migdia les coes de vehicles a l'entrada del poble eren quilomètriques, a pesar dels aparcaments habilitats per la Policia Local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris