algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Tensió a les Avingudes en incendiar-se un pis en un edifici de dotze plantes

El fum aïllà alguns dels veïns, que quedaren atrapats i patiren intoxicacions

95134

La jove que era al pis en el qual es va declarar l'incendi va ser atesa, davant l'edifici sinistrat, per personal sanitari a l'interior de l'ambulància.Fotos: A. FERRER/ J. MOREY.

Faltaven devers vint minuts per a les dues de la matinada d'ahir quan es va declarar un incendi en un tercer pis de l'edifici que du el número 33 de l'avinguda de Gabriel Alomar i Rosselló, a Palma. En aquest mateix bloc hi ha la seu de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

En principi, la veu d'alarma es produí com si es tractàs d'un incendi casolà, que hauria començat en unes cortines. Però una vegada al lloc del sinistre, els bombers i els policies locals hi trobaren una situació preocupant.

El foc, certament, s'havia iniciat en una cortina, mentre una jove que mirava la televisió es va dirigir un moment a una altra habitació i en tornar-ne va veure tota la sala en flames.

El foc es propagà amb rapidesa i provocà una gran fumera, que es va anar expandint cap als pisos superiors. A l'edifici hi arribaren diverses ambulàncies i patrulles del CNP. Els bombers, mentre anaven accedint als pisos superiors al tercer, instal·laren un sistema per extreure el fum.

La jove que era al pis incendiat va haver de ser assistida per personal mèdic i, poc temps després, sorgia de nou l'alarma en saber-se que una al·lota de dos anys, filla del director general d'Esports del Govern, Pepote Ballester, sofria símptomes d'intoxicació per inhalació de fum.

Els bombers i els policies anaren tot d'una al pis en qüestió i hi reclamaren la presència d'un metge. Per sort la petita no tenia problemes greus i, al costat del seu pare, va quedar a casa seva sense necessitat de ser traslladada a cap centre mèdic. Altres persones també necessitaren atenció i al final tot quedà en un ensurt, sense que s'hi hagués de lamentar cap desgràcia personal.

Respecte dels danys materials, el pis on es va declarar el foc va sofrir desperfectes molt greus, com també el replà i l'escala. Quant als altres pisos, es varen veure afectats pel fum.

A l'entrada de l'edifici s'hi anaren aplegant els veïns que n'eren fora i que tornaven a les seves llars. Passades les tres i mitja de la matinada, se'ls va informar que el perill havia passat i que tots podien pujar als seus domicilis, encara que sense fer servir l'ascensor, com a mesura preventiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris