cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

L'exbatle s'enfronta al pagament d'una indemnització milionària a un particular

Antoni Oliver ordenà el tancament del restaurant Los Tucanes sense l'informe jurídic

83186

Los Tucanes de Cala Bona fou precintat el juliol del 2002 i estigué tancat dues temporades.


L'ordre dictada per l'exbatle de Son Servera, el nacionalista Antoni Oliver, de precintar el restaurant Los Tucanes de Cala Bona en plena temporada turística l'estiu de l'any 2002, podria derivar en conseqüències econòmiques greus per a l'Ajuntament de Son Servera.

Aquest, segons una sentència recent, es veuria obligat a pagar indemnitzacions milionàries al propietari de l'establiment.

La sentència podria anar més enfora i ser el mateix exprimer edil, Antoni Oliver, qui hagués de fer efectiva la indemnització, perquè va ser precisament ell el responsable de decidir la clausura del restaurant sense l'informe jurídic preceptiu.

En tot cas, i segons explicà l'advocat que ha instruït el cas, Antoni Diéguez, el Jutjat d'allò Contenciós Administratiu número dos de Palma ha dictat sentència a favor de la propietat de Los Tucanes. Així, es considera que l'ordre de tancament del local «és nul·la de ple dret perquè l'Ajuntament no va respectar el principi d'audiència de l'interessat», explicà l'advocat.

D'aquesta manera, l'exbatle Oliver hauria «passat per alt el tràmit d'audiència i no hauria donat al propietari l'oportunitat de mostrar els seus permisos, ni d'al·legar la legalitat del seu negoci», manifestà Diéguez. A més i segons la sentència, el fet que no s'hagi respectat el principi d'audiència deriva en una total «indefensió de l'amo de Los Tucanes», que hagué de tenir tancades dues temporades seguides les portes del seu establiment, amb totes les pèrdues econòmiques que se'n derivaren.

Com que el veredicte ha demostrat la il·legalitat del procediment per clausurar la instal·lació, ara «l'afectat té dret a ser indemnitzat per l'Administració local que li precintà el restaurant», assegurà el misser.

Tot i que la part demandant encara no hagi acabat els peritatges per calcular la quantitat econòmica que es podria exigir a la part demandada, el mateix advocat augurà que seria una suma important, atès que el propietari va perdre dues temporades d'estiu. En qualsevol cas, s'iniciarà un expedient perquè l'amo de Los Tucanes sigui indemnitzat en l'aspecte personal per «danys i perjudicis», revelà l'advocat.

La part demandant envià un requeriment a l'exbatle, «indicant-li que podia haver incorregut en responsabilitat personal per la decisió de clausurar el local sense informe jurídic previ, i també l'avisàrem que no vengués cap bé», conclogué Diéguez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris