algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Pot Mallorca assumir un volum de 38'5 milions de passatgers anuals?

Aquesta és la qüestió que es tornen a plantejar els ciutadans de l'Illa

Mallorca té 3.400 quilòmetres quadrats i una població de dret de 730.000 habitants. Palma, el dia 1 de gener del 2003, tenia registrats 373.043 habitants. I l'altre dia el delegat del Govern, Miquel Ramis, posà de manifest que 4.000 immigrants sol·liciten cada mes el permís de residència. El nombre de turistes que rep aquesta Illa supera els vuit milions anuals.

La densitat de població de Mallorca se situa al voltant de 215 habitants per quilòmetre quadrat; durant l'estiu, aquesta xifra gairebé es duplica. Els recursos naturals són els que hi ha, escassos: la falta d'aigua potable s'està pal·liant amb la instal·lació de dessaladores, la demanda energètica es pensa solucionar connectant l'Illa amb la Península a través d'un cable elèctric i també per mitjà d'un gasoducte; les duperadores no donen abast i les platges estan sobresaturades i l'especuliació immobiliària, desbocada. Les matèries primeres i els béns de consum s'importen en la seva gran majoria.

Davant d'aquesta conjuntura s'imposa una reflexió: podrà Mallorca absorbir un tràfic de 38'5 milions de passatgers? L'any passat, arribaren a Son Sant Joan 17.832.458 passatgers. El projecte d'ampliació de l'aeroport preveu obres i instal·lacions per absorbir un tràfic de 26 milions de passatgers el 2005; 32'2 milions, el 2010; i fins a 38'5 milions, el 2015.

El debat entorn de l'aeroport s'ha reactivat ara perquè la Comissió Balear de Medi Ambient ha donat el seu vistiplau a l'informe d'impacte ambiental remès des de Madrid. «L'estudi d'impacte ambiental és absolutament incomplet», asseguren des de la Plataforma i també des del GOB, com també des de diversos partits polítics, entre els quals destaquen Esquerra Unida-Els Verds i el PSM-Entesa Nacionalista. Sols fa referència als renous i diu que n'hi haurà més, és clar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris