algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Els nins menors d'un any són més propensos a patir maltractaments

Experts en ortopèdia infantil abordaren aquest problema a Son Llàtzer

Els infants més susceptibles de patir maltractaments són els menors de quatre anys, però segons els experts, la majoria de fractures òssies degudes a agressions es produeixen durant el primer any de vida. Els especialistes relacionen aquest fet amb la dificultat que poden tenir alguns pares «per canalitzar el seu estrès».

Així ho explicaren ahir el doctor James R. Kasser, cap del departament d'Ortopèdia Infantil de la Universitat de Harvard i el doctor Kaye E. Wilkins, especialista en fractures òssies infantils de San Antonio als Estats Units, amb motiu del Seminari d'Ortopèdia Infantil organitzat pel doctor José Ma Rapariz de l'Hospital de Son Llàtzer i el doctor Julio de Pablos de l'Hospital San Juan de Dios de Pamplona.

Kasser volgué remarcar que, tot i que no existeixen fractures pròpies dels infants maltractats, s'ha de fer especial atenció per detectar aquests casos. L'expert afegí que «si no es detecta la primera vegada és tornarà a repetir i segurament les conseqüències seran pitjors».

Els metges nord-americans explicaren que als Estats Units funcionen una mena d'«unitats de protecció» per als menors que estan integrades als hospitals. A aquestes unitats es reuneixen diversos especialistes, des d'un pediatre que en fa la detecció i l'examen general, treballadors socials, psicòlegs, neuròlegs, oftalmòlegs, radiòlegs i traumatòlegs.

El doctor Wilkins volgué tombar el mite generalitzat que vincula maltractaments amb classe social i sentencià que no existeix cap diferència de classes en aquest tipus d'agressions. Així mateix, explicà que la millor prevenció és una bona formació dels pares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris