algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Joves per la Llengua dona veu als discriminats per parlar en català

Dotze exigències al Govern per a la normalització lingüística


Ahir divendres, Joves de Mallorca per la LLengua celebrà una trobada en favor del català. Al llarg de la celebració vàries persones explicaren com havíen estat discriminades per parlar aquesta llengua. Un dels afectats contà com la Guàrdia civil l'havia tractat amb menyspreu:«a mi te diriges en español o no te dirijas, ! la lengua oficial del estado es el español!».I que només Última Hora i Diari de Balearshavien accedit a publicar les seves queixes.

Des de Joves s'anuncià que preparen un informe per al responsable de la Delegació de Govern, Miquel Ramis, a fi de fer-li arribar les seves queixes pels reiterats atentats lingüístics comesos per la Guàrdia Civil.

L'associació també va fer públiques dotze esmenes que adreçarà al Govern de Jaume Matas per assolir la normalitat lingüística. Entre elles les més importants són les següents.

El monolingüisme català per a la futura televisió autonòmica.D'aquesta manera des de Joves de Mallorca per la LLengua es fa front a la decisió del Partit Popular de fer una televisió bilingüe segons el model seguit en el país valencià.

També demanen a les autoritats públiques de les Balears que pressionin els sectors de l'Estat que més poc respecten l'ús del català: Exèrcit, Guàrdia Civil, Policia Nacional.

Quant als impactes de la immigració sobre la llengua, consideren que des de les institucions s'hauríen de fer crides a tota la ciutadania per concienciar-la de la realitat lingüística de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris