algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Llauger parteix amb avantatge per ser el nou coordinador d'Els Verds

Si és elegit avui, s'apostarà per un major apropament a Esquerra Unida

L'exconseller insular, Miquel Àngel Llauger, parteix amb cert avantatge per ser nomenat avui nou coordinador d'Els Verds de Mallorca, un càrrec que es disputa amb l'exconsellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló. Els ecologistes van iniciar ahir, al Centre Flassaders de Palma, el seu tercer congrés ordinari, que determinarà la línia ideològica de la formació i la política d'estratègies amb altres forces.

Llauger defensa una ponència que aposta clarament per la creació d'un espai verd-i-vermell i per fomentar una coalició amb Esquerra Unida que sobrepassi l'actual, basada en acords preelectorals i únicament de caire institucional. Si guanya, i la seva ponència és l'elegida, l'apropament a Esquerra Unida i la coalició d'esquerres (PSM, EU, EV i ERC) per a les generals es clarifiquen. El regidor de la formació a Palma, Antoni Esteva, defensa les seves tesis.

Rosselló, en canvi, dóna suport a la ponència «oficialista» del fins ara coordinador, Jordi López, que no continuarà en el càrrec. L'exconsellera de Medi Ambient, i única representant d'Els Verds al Consell i al Parlament, propugna un reforçament de la identitat verda i no subordinar l'estratègia de coalicions a l'enteniment amb un únic partit. La pèrdua de representació d'Els Verds a Eivissa, després de presentar-se en solitari a les passades eleccions, fa preveure la derrota d'unes tesis que a Mallorca s'identifiquen amb Margalida Rosselló.

En la primera jornada del Congrés, Els Verds van aprovar ahir una reforma consensuada dels seus Estatuts per tal de posar-los al dia i es van exposar les dues ponències presentades, però sense obrir un debat. La discussió de les ponències està prevista per a avui, com també l'elecció dels membres de la mesa permanent i del nou coordinador a Mallorca. 120 persones estan convocades a la votació, però no es preveu que siguin més de 50 les que participin en el procés electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris