algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Flaquer: «Els funcionaris rebran el plus d'insularitat també a Mallorca»

El Govern proposa que els de Menorca i les Pitiüses el cobrin primer

El portaveu oficial del Govern, Joan Flaquer, va assegurar ahir que els funcionaris de l'Administració Estatal que fan feina a Mallorca rebran «com a màxim abans que acabi aquesta legislatura» un plus d'insularitat que els equipari amb els de les Illes Canàries.

D'aquesta manera, el també conseller de Turisme descartava que els treballadors públics de l'administració central que fan feina a Mallorca es quedin sense percebre en un futur aquest plus que, a partir del 2004, rebran els que viuen a Menorca, Eivissa i Formentera.

Flaquer va explicar que l'ampliació d'aquest plus «es realitzarà gradualment». El també dirigent del Partit Popular (PP) va justificar que en els Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) només s'hi ha inclòs una partida per al plus dels funcionaris que fan feina a Menorca, Eivissa i Formentera i va assegurar que «jo crec que és sobradament conegut per tothom que són els que pateixen els efectes (de la insularitat) més greus». Exactament Flaquer es referia a la doble insularitat o, fins i tot, triple, en el cas de Formentera. Pel portaveu oficial del Govern, aquest plus millorarà les condicions dels funcionaris i permetrà que es puguin cobrir places que fins ara «sobretot a Eivissa, com les de policia» quedaven vacants, situació que «ens causava molts de problemes».

A pesar que Flaquer va assegurar que abans que acabi la legislatura els funcionaris de l'Estat que fan feina a Mallorca rebran el plus, els partits nacionalistes no es varen quedar contents. Segons el conseller de Presidència del Consell Insular de Mallorca (CIM), Ferran Trujillo, «fa falta que el Govern central faci una reflexió perquè la circumstància de la insularitat és la mateixa per a Mallorca que per a Eivissa, Formentera i Menorca. Fer aquestes diferències i donar un tractatment diferent a cada una de les Illes no respecta la Constitució». Així i tot, Trujillo va admetre que aquesta discrepància «no condicionarà el pacte». El PSM-ENE també va denunciar el incompliment d'aquesta promesa electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris