muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

El PP projecta reformar i fer accessible l'antiga casa consistorial

L'equip de govern del PP de Felanitx i la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transport duran a terme partir de l'any que ve la rehabilitació i supressió de barreres arquitectòniques de l'edifici de la casa de la vila, originalment construïda el segle XVII i reformada al seu estat actual entre els anys 1885 i 1892.

L'edifici presenta un estat molt deteriorat, té molt difícil accés per a les persones discapacitades i a la segona planta hi ha més de 200 metres quadrats infrautilitzats com a magatzem i arxiu.

Ahir la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, i el delegat d'Urbanisme, Joan Bordoy, mostraren les instal·lacions i el projecte de reforma elaborat per l'Ajuntament al director general d'Arquitectura i Habitatge, Antonio Llamas, el qual se va comprometre a subvencionar el 60 per cent de les obres, valorades en un milió d'euros. El 40 per cent restant serà aportat per les arques municipals.

El projecte de rehabilitació inclou la construcció de diverses rampes d'accés i d'un ascensor perquè les persones amb discapacitats puguin arribar a qualsevol de les tres plantes, l'ampliació de la sala de plens, la millora de la coberta i l'habilitació de nous despatxos per als diferents departaments. Els treballs començaran el 2004 i el termini d'execució serà de entre 3 i 4 anys, ja que l'actuació es durà a terme en diferents fases per evitar molèsties i interferir com menys millor en el funcionament diari de l'Ajuntament.

El delegat d'Urbanisme explicà que l'equip de govern es plantejà la possibilitat de construir un nou immoble en un altre indret del centre urbà, però «no volíem que aquest edifici deixàs de ser un referent de la vida política de Felanitx». Tots els ajuntaments hauran d'estar lliures de barreres arquitectòniques el 2008.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris