algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

Cort demana la implicació d'altres institucions per abaratir l'habitatge

Sierra adverteix que «no basta que es rebaixin les taxes municipals»

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, demanà ahir la implicació de totes les administracions públiques per assolir l'horitzó marcat pel Govern autonòmic: abaratir l'habitatge a les Illes Balears.

En resposta a les recents declaracions de la Consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, Sierra va reconèixer que es pot estudiar la possibilitat de rebaixar les taxes municipals que graven les construccions, «sempre que no sigui una actuació aïllada i vagi acompanyada d'altres mesures. Una davallada dels nostres tributs no basta».

En aquest sentit, el responsable consistorial en matèria d'habitatge advertí que «l'esforç ha de ser de tots, ja que els imposts autonòmics també es poden modificar a la baixa, igualment que les tarifes notarials i altres gravàmens».

Sierra també es referí a altres decisions polítiques que s'hauran de prendre si allò que es pretén és que el preu final d'una casa sigui més assumible pels ciutadans de les Illes. «Per començar, em deman perquè els plans territorials no preveuen més sòl per als municipis, perquè no s'habilita més terreny per a la construcció de VPO o no es davallen els preus dels solars», afegí el regidor dins una bateria d'interrogants que les diferents institucions públiques hauran de respondre a mesura que avanci la legislatura. Al marge de la versió oficial de Cort el grup del PSM «lamentà» que l'equip de govern de Catalina Cirer i el Govern «no es posin d'acord a l'hora de fomentar l'habitatge». Els nacionalistes acusen els responsables municipals de dur a terme polítiques que han provocat una greu manca de sòl. El portaveu d'aquest partit, Pere Muñoz, advertí que l'Ajuntament ha renunciat a terrenys públics a canvi de doblers «i ara es troba que falta espai per edificar habitatges públics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris