cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Delegació del Govern reconeix el dret ciutadà a dirigir-se i ser atès en català per la Guàrdia Civil

Diu que la mobilitat del cos fa difícil de complir-ho

Delegació del Govern ha reconegut, a través d'una missiva, el dret de tot ciutadà a dirigir-se i ser atès en català en una dependència de la Guàrdia Civil. Així ho admet el delegat Miquel Ramis en una carta enviada al professor i dirigent del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, qui va voler presentar una denúncia en català i li negaren aquesta possibilitat. Arran de la queixa de Sastre, l'agent que es negà a atendre'l serà amonestat.

«Està fora de tot dubte el seu dret a dirigir-se i ser atès en mallorquí en aquesta dependència oficial, i per tant qualsevol altre comentari queda fora de lloc, i per això, en aplicació de la Llei de Règim Disciplinari del Cos de la Guàrdia Civil aquest funcionari serà amonestat», diu Ramis en la carta enviada a Sastre.

El delegat del Govern lamenta que el grau de satisfacció d'aquest ciutadà no fos positiu «bàsicament pel comportament i comentari» del Guàrdia Civil que l'atengué però «s'ha de tenir en compte que a causa de la mobilitat que afecta la plantilla del cos, per les continues vacants que es cobreixen amb personal de recent incorporació, desconeixedors de la nostra llengua, és lògic pensar que en alguns casos, i de manera immediata, no pugui ser atès en aquest idioma qui així ho sol·liciti».

Ramis es «disculpa» i preveu que «suplint les mancances dels nostres interlocutors amb el seny propi del nostre poble, i amb l'esforç per la nostra part per la convenient formació de tots els funcionaris en la llengua de les Balears, aquests casos es produiran cada vegada menys en el futur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris