algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

El científic Jean Dausset, nomenat doctor honoris causa per la UIB

L'any 1980 va rebre el premi Nobel de Medicina i Fisiologia

El professor Jean B.G. Dausset suma una nova distinció al seu currículum en ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears. La candidatura del premi Nobel de Medicina i Fisiologia va ser presentada per la Facultat de Ciències de la mateixa Universitat i aprovada pel Consell de Direcció de la Universitat.

De l'àmplia trajectòria del doctor en medicina destaca en el plànol científic per l'estudi del sistema HLA, que agrupa els gens dels antígens específics d'un individu aconseguint demostrar la seva importància en els transplantaments a través dels empelts de pell fets a pacients voluntaris.

Dausset també ha contribuït molt activament en l'estudi de les molècules de l'HLA anomenades «de tolerància», en particular la molècula HLA-G que s'encarrega d'inhibir la reacció de la mare contra el seu fetus incompatible. Així mateix, l'HLA-G desenvolupa un paper imprescindible en la prevenció dels rebuigs.

La tasca del professor Dausset ha estat reconeguda amb nombrosos guardons. Ja l'any 1977 va ser nomenat professor honoris causa de la Universitat de Brussel·les i de Gènova. L'any 1980 va rebre aquesta distinció de la Universitat de Liège.

Entre 1985 i 1995 el nomenaren professor honoris causa de les universitats de Lisboa, Roma, Zàgreb, Lima, la Complutense de Madrid, de Buenos Aires, de Las Palmas de Quebec, de Saragossa i Calgari. L'any 1977 entrà com a membre de l'Acadèmia de Ciències de l'Institut de França, de l'Acadèmia de Medicina i passa a formar part com a membre estranger de l'American Academy of Arts and Sciens l'any 1979.

Altres premis destacables que té el metge són el Gran Premi de Ciències Químiques i Naturals, la medalla de plata de la CNRS, el Premi Científic de la Ciutat de París o el Cognacq-Jay de l'Acadèmia de Ciències.

En qualsevol cas, un dels premis més remarcables de la trajectòria de Dausset és el Nobel de Medicina i Fisiologia que rebé l'any 1980.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris