muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

El CEPC demana al rector que «es banyi en contra del segon cinturó»

Els universitaris es mostren preocupats davant les agressions mediambientals que pateix l'Illa


El sindicat estudiantil CEPC (Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans) demana al rector de la Universitat de les Illes Balears, Avel·lí Blasco, que «es posicioni públicament en contra del segon cinturó de Palma».

Ahir, alguns membres d'aquest sindicat d'estudiants es presentaren al rectorat per entrevistar-se amb el rector. «Feim comptes entregar-li en mà aquesta carta on li demanam que es banyi en contra del segon cinturó», comentà al respecte Joan Tomàs. El rector no els va poder atendre, però sí que ho va fer el vicerector d'alumnes, Joan Antoni Mesquida, qui es va comprometre a fer arribar el document a Avel·lí Blasco. «Ara esperam resposta».

A l'esmentada carta, els alumnes no sols mostren la seva disconformitat amb la construcció del segon cinturó sinó que també posen de manifest «els impactes mediambientals» que està previst que rebi Mallorca i que «poden canviar la fisonomia de l'Illa». Així comenten que «un d'ells és el Pla de carreteres, amb les seves expressions més dures com puguin ser la construcció de l'autovia Inca-Manacor i amb la construcció del segon cinturó a Ciutat».

En la carta s'insisteix que «el traçat no enllaça amb la UIB, per tant no suposa cap solució als problemes de trànsit». A més a més, els alumnes afirmen que «aquest Pla de carreteres frustra les nostres expectatives d'accedir al campus en tren».

Els universitaris també recorden al rector que «l'execució del projecte implicarà un consum de territori superior a 72 hectàrees i l'esbucament de més de 40 edificacions i parets. A més a més, potenciarà l'ús del cotxe privat en lloc de les línies de transport públic, ja que el segon cinturó sols serà apte per a vehicles de grans velocitats». Així mateix, comenten que amb l'execució d'aquest projecte «s'eliminaran elements arquitectònics propis del nostre patrimoni, com la sèquia de la Font de la Vila i la de na Bastera».

Igualment li comenten al rector que el segon cinturó «suposarà la separació dels pobles emblemàtics de l'horta de Palma i trencarà per sempre l'àmbit rústic de la contrada». A més a més, s'obrirà camí a la bimbolla immobiliària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris