algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Sense l'ecotaxa, Turisme retalla un 29% el pressupost per al 2004

Flaquer anuncia inversions «històriques» en promoció i millora

Turisme disposarà d'un pressupost de 41.557.193 euros per al pròxim exercici, la qual cosa representa una caiguda de prop del 30% respecte els d'enguany. I és que la derogació de l'ecotaxa suposarà que el Govern deixi d'ingressar 30.890.240 euros en el 2004. Així ho va reconèixer ahir el conseller de Turisme, Joan Flaquer, qui volgué llevar importància al fet dient que «deixam de contemplar un ingrés que tanmateix ha fet més mal que bé a la nostra comunitat».

En la seva compareixença parlamentària per explicar el pressupost de la Conselleria de Turisme, el responsable autonòmic explicà que, tot i no comptabilitzar els ingressos procedents del Fons de Rehabilitació d'Espais Turístics, «farem un esforç històric en promoció per recuperar la imatge i competitivitat de Balears com a destinació turística».

Precisament, el pressupost de Turisme per al 2004 es basa en tres eixos: promoció, millora i rehabilitació. D'aquesta manera, l'Ibatur disposarà de 13.189.832 euros, amb un increment del 133% respecte el 2003, per a campanyes de promoció a mercats emissors i de posicionament a mercats emergents, com també per aprofundir en la desestacionalització i la diversitat del producte.

D'altra banda, un altre dels eixos fonamentals de la Conselleria és el Pla de Qualitat, al qual s'hi destinaran 17.049.570 euros per a la millora de l'entorn, del producte i del serveis turístics. Entre les seves principals accions s'hi troben la recuperació del pla Mirall a 15 municipis de Balears, amb 5 milions d'euros de pressupost; a més de la dotació dels Pla d'Excel·lència de Palma, Sant Lluís i Sant Josep, amb 2,3 milions d'euros.

Finalment, el conseller Flaquer destacà que la societat Diversitat 21 gestionarà 14.892.990 euros, procedents de l'ecotaxa, per a la rehabilitació de Son Real, Can Fàbregues, Can Serra i el Quarter d'Intendència, entre d'altres projectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris