muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El PSOE es desmarca del pacte per la sanitat proposat per Castillo

Els socialistes acusen la Conselleria de Salut de «deslleialtat»

El secretari general del partit socialista a les Balears, Francesc Antich, avisà ahir que la seva agrupació no entén un pacte per la sanitat «com un xec en blanc amb un tema tan important», ja que al mateix temps que els populars ofereixen diàleg «prenen decisions importants sense cap tipus de consens».

Antich expressà el seu desacord amb la proposta de pacte que la Conselleria va lliurar-los i assegurà que, tot i ser molt partidaris d'un pacte que doni estabilitat a la sanitat, no prendran part en un projecte que no sigui «seriós i reflecteixi les mesures concretes de les accions que s'han de dur a terme».

Antich acusà de «deslleialtat greu» el Govern del Partit Popular per presentar una llei d'acompanyament amb modificacions no consensuades i per defensar una proposta que no està avalada per la partida pressupostària.

En aquest sentit, la portaveu socialista en temes sanitaris, Aina Salom, asseverà que l'apujada del pressupost del 3'4% «significa realment una davallada, perquè l'apujada de sous prevista pel 2004 i la despesa corrent no deixa ni un euro per fer noves inversions».

Salom recordà que el secretari general del PSOE demanava una suficiència financera que no és altra cosa que «poder establir amb claredat i transparència quina quantitat de doblers hi ha per a cada infraestructura». Antich demanà al Govern un canvi d'actitud i que la proposta de pacte abordi aspectes com l'adequació de les plantilles i el disseny d'un pla de finançament per als hospitals

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris