cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El Parc de Tecnologies Ambientals ensenya a cuidar l'entorn als veïns

El conseller Miquel Riera encapçalà la comitiva que visità el parc


Els residus són la matèria primera del segle XXI. Sota aquesta convicció ferma, ahir un centenar de manacorins foren alliçonats sobre la importància de separar i reciclar les escombraries i residus perquè aquests esdevinguin uns recursos en potència i en un futur, puguin ser reutilitzats. La comitiva, acompanyada pel conseller de Residus del Consell de Mallorca, Miquel Riera, visità ahir matí les diferents instal·lacions del Parc de Tecnologies Ambientals que fou inaugurat el passat mes de juny.

Els visitants de Manacor pogueren comprovar com funciona ja al cent per cent la planta de triatge d'envasos. Mentrestant, la planta de metanització es troba actualment en fase de posada en funcionament i la planta de compostatges, encara en fase de concloure les obres. També la planta de tractament d'escòries està ja operativa. «Tenim les millors instal·lacions del món, però aquesta modernitat no servei de res mentre no ens ajudeu a realitzar les primeres fases del reciclatge de residus des de les vostres mateixes llars», va explicar el gerent de Tirme, empresa concessionària del Consell de Mallorca. Després que els residus són llançats i recollits, passen a ser tractats a la planta de selecció d'envasos, una instal·lació especialitzada en la separació de les deixalles per després fer productes totalment nous. Les llaunes de refrescs, els plàstics i els tetrabricks són llançats en un contenidor groc per després ser seleccionats i reciclats.

Una altra fase del recorregut, que els visitants pogueren recórrer a través d'una cabina de vidre mòbil fou la planta de metanització. Aquí la matèria orgànica se barreja amb aigua i es produeix energia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris