algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

El Govern anuncia que controlarà els preus dels habitatges illencs

Cabrer féu l'anunci a una entrega de claus d'habitatges protegits al Secar de la Real

84806

Matas, Cabrer i els seus alts càrrecs visitaren els pisos protegits del Secar de la Real.

S.CASES

El Govern tindrà enllestit un pla d'habitatge a principi del 2004 que preveurà mesures per mantenir o reduir el cost del metre quadrat. Així ho va manifestar ahir la consellera d'Obres Públiques i Transport, Mabel Cabrer, en l'entrega de claus de 23 habitatges de protecció oficial al Secar de la Real. Cabrer va assegurar que la seva intenció és que un dels principals objectius del pla sigui «controlar els preus o si és possible, abaratir-los».

La consellera es va mostrar molt crítica i preocupada amb l'actual situació i l'increment registrat del preu de l'habitatge durant els darrers anys. De fet, va assegurar que aquest problema s'ha agreujat, concretament, en els darrers quatre anys, ja que el preu de l'habitatge «s'ha més que duplicat».

Cabrer no va poder concretar les accions del pla, ja que està en fase d'estudi, però va avançar que es fa necessari aplicar una sèrie de mesures amb la implicació de totes les institucions i fins i tot d'agents privats, per aturar aquesta situació, que va definir d'«injusta». La consellera va mostrar especial sensibilitat pel col·lectiu de joves, ja que segons va afirmar «és el que més està patint aquesta injustícia».

Igualment, el pla de l'habitatge podria incloure la construcció de més llars subvencionades per a compra i per a lloguer, la sortida al mercat d'immobles ara buits i ajuts per a l'entrada, en el cas de l'adquisició, o subvencions per a l'arrendament. Així mateix, analitzarà els costs de la construcció d'immobles -repercussió de l'habitatge sobre el sòl, materials, imposats, etcètera, per intentar reduir-los, i plantejarà mesures fiscals.

Precisament, respecte a aquest darrer punt, Cabrer va admetre que iniciatives com rebaixar determinats imposts que ara cobren els ajuntaments s'han d'estudiar «profundament» i anar acompanyades de compensacions per a les corporacions locals, atesa la difícil situació financera que travessen aquestes administracions.

De fet, sobre el problema de la falta de sòl, un dels grans obstacles per a l'abaratiment dels immobles, Cabrer va anunciar que ja ha iniciat converses amb els consistoris perquè cedeixin més terrenys.

D'altra banda, la responsable d'Obres Públiques es va mostrar especialment orgullosa per la promoció pública del Secar de la Real, que ha suposat una inversió d'uns 1'23 milions d'euros, a causa que és la primera des que va accedir al càrrec.

Els habitatges s'han venut a un preu de 144.000 euros i tenen una superfície aproximada de 85 metres quadrats, amb una distribució no uniforme. Així i tot, tots tenien almenys dues habitacions i un pati o terrassa. A més, compten amb un aparcament. Les sol·licituds a l'Ibavi varen superar en més de 200 vegades l'oferta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris