algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

L'atur cresqué l'octubre a Balears set vegades més que a la Península

Al conjunt de l'Estat, 59.000 empleats perderen la feina, la pitjor dada des del 1993

El nombre d'aturats va augmentar a Balears el mes passat, respecte del setembre, un 24'8 per cent, ja que va créixer amb 5.595 persones. El Govern va atribuir aquesta evolució a «l'inici de l'acabament de la temporada turística» i va subratllar que la taxa d'atur se situa en el 6'4%, mentre que la mitjana estatal és del 8'8%. També va destacar que en els darrers 12 mesos l'atur puja amb 2.814 persones (un 11'1%), quasi la meitat que ho va fer entre l'octubre del 2001 i el del 2002, en què la desocupació va pujar un 2'4 per cent.

Des d'UGT, Manolo Pelarda assegurà que «és la pitjor dada de l'octubre des de fa molts anys. Ja aquest mes del 2002 l'atur cresqué amb 2.814 persones i tothom, fins i tot el PP, considerà la dada escandalosa. A més, aquestes xifres no són les reals perquè hi ha una part important de la població activa que va finalitzar a partir del 20 d'octubre i encara no han entrat a l'atur perquè uns dies se'ls compta com a vacances. El problema ens fuig de les mans, tot i que sempre hi haurà el polític que farà una anàlisi de la població activa i dirà que la taxa encara està per sota de l'estatal. Si comptam els fixos discontinus, la taxa de desocupació seria del 18%. Allò que hem de fer és asseure'ns, analitzar els problemes, prendre mesures polítiques d'ocupació i un gran pacte entre les institucions i totes les forces socials. Hem de posar el punt sobre la «i» perquè després vendrà l'Enquesta de Població Activa, amb l'atur real, i ens pegarà una bofetada que serà difícil que ens recuperem».

Mentrestant, el secretari d'organització de CCOO, Celedonio Barredo, comentà que «no deixa de ser una mala notícia, ja que la desocupació puja un 11'1% respecte de l'octubre del 2002. És molt significativa l'evolució en el sector de la construcció, perquè setembre no ha estat un mes de creixement. Necessitam mesures contra l'estacionalitat i la precarietat».

(Més informació a la pàg. 24).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris