lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Son Dureta aplica un medicament revolucionari als pacients d'ictus

Cada any 1.700 persones pateixen malalties cerebrovasculars a Balears

C. ROIG.Palma.
La unitat d'ictus, o malalties cerebrovasculars agudes, de l'hospital de Son Dureta, ha estat designada i acreditada per l'Agència i el Registre Europeus de la Fibrinòlisi de l'Ictus com una de les 16 unitats de l'Estat espanyol que podran dur a terme el tractament de trombòlisi amb alterplasa.

Aquest tractament, que el doctor José Luís Martín Gurpegui, adjunt de Neurologia, qualificà de «revolucionari i innovador» consisteix en «un fàrmac que s'injecta de manera intravenosa i semblant a la que s'aplica en els casos d'infart de miocardi».

Quan hi ha un vas sanguini obstruït, explicà Martín, de tot d'una aquest coàgul «és fresc i a través d'aquest mètode és possible desbloquejar el vas».

La importància d'aquest descobriment radica en l'aplicació abans que hagin passat tres hores des de l'inici dels símptomes, ja que els estudis disponibles mostren que durant la primera hora el pacient multiplica per quatre la seva capacitat de supervivència respecte del tractament convencional.

Si el mètode nou s'aplica a partir de la segona hora, la millora disminueix un 50% i durant la tercera hora els resultats són més discrets, va explicar Martín Gurpegui.

El doctor Bernat Sureda, cap de servei de Neurologia, aclarí que l'infart cerebral afecta 1.700 persones a les Balears i qualsevol que en presenti símptomes com ara dificultat per parlar, pèrdua de força en una part del cos, desviació de la boca o rampa a la meitat de la cara, ha d'anar a urgències, perquè al cap de tres hores ja no es pot aplicar aquest tractament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris